Yoga Ayana

MediYoga är en svenskutvecklad, terapeutisk yogaform som kommer ur traditionell Kundaliniyoga. MediYoga är utvecklad under kliniskt och terapeutiskt arbete med människor på ett flertal arbetsplatser och används inom vården på flera ställen i världen. MediYoga används på flera ställen inom vården i rehabilitering av patienter med hjärtproblem, utbrändhet/utmattning, högt blodtryck, sömnproblem, smärta, migrän m.fl.

Forskning pågår ständigt kring yogans effekter.

Vi använder i grundkursen tre grundläggande startprogram i MediYoga.

I fortsättningskurserna går vi vidare med fortsättningsprogrammen.

Yoga är holistisk i sitt synsätt och ser till hela människan i hela livssituationen. Människan är en energivarelse och problem, sjukdomar och krämpor handlar om stopp och blockeringar i våra energiflöden. Yoga och meditation regelbundet justerar denna energibalans. MediYoga är en mjuk, lugn, men samtidigt kraftfull yogaform.

Andningen är central i alla former av yoga och så även i MediYogan.

Meditation är en viktig del av yogapasset. Muskelspänningen sjunker och kroniska smärttillstånd kan därför lindras. Även kroppens reaktion på stress minskar.

Kurserna passar dig som vill upptäcka yogans kraft och stimulera kroppens självläkande förmåga. Du tränar helt utifrån din egen förmåga och hela passet kan utföras sittande på en stol.

Praktiskt:

Kom i mjuka kläder. Undvik att äta tätt inpå passet. Ta gärna med dig en kudde.