Victus Clinics Omorphia 20 är ett mycket effektivt och säkert system för estetisk kroppsskulptering främst tack vare en unik kavitationsteknik där endast den utvalda fettvävnaden påverkas och där fettcellerna förstörs helt. Omorphia 20 ersätter fettsugning och ger ett lika bra eller till och med bättre resultat.

Minska dina fettdepåer och celluliter och få en slimmad och fastare kropp.

Kombinationssystem

Omorphia 20 använder sig av en unik kombination av fem olika tekniker:

• Kavitation
• Radiofrekvensteknologi
• Infrarött ljus
• Vakuummassage
• Mekanisk massage

Kavitation

Kavitation är en teknik som framför allt hjälper dig att bli av med oönskade fettdepåer genom att förstöra själva fettcellerna. Med denna metod erhålls ett mycket hållbart resultat. Fettcellerna har ett ”inbyggt minne” som gör att de annars strävar efter att återskapa sin tidigare form och storlek, därför har behandlingar som inte förstör cellerna endast har en kortvarig effekt. Tekniken innebär också att man på ett effektivt sätt lokalt kan forma och ”skulptera” kroppen efter eget önskemål.

Kavitationsteknik i sig innebär att ultraljud får fettcellerna att vibrera så snabbt att fettcellernas ytterhölje (membranet) sprängs och fettet sprids utanför cellerna. Utanför membranet kan fettet dels brytas ner på plats till snabb och tillgänglig energi, som då tas upp i blodet eller också transporteras med lymfvägarna varefter de då antingen förbränns eller lagras i andra fettceller i kroppen.

En stor och unik fördel med Omorphia 20 är att ultraljudet endast träffar och påverkar den fettvävnad man vill komma åt och därför inte går ned i eller påverkar andra vävnader och organ. Omorphia 20 har därmed, som den enda i sitt slag, eliminerat den risk som annars ansetts finnas med kavitationsbehandlingar och som har medfört att kavitationsbehandling ifrågasatts i vissa länder.

Radiofrekvensteknologi

Radiofrekvens (RF) är en väl beprövad teknologi som har använts inom kirurgin i över 70 år. RF värmer upp vattenmolekylerna i underhudsvävnaden och då värms även fettvävnaden upp. Detta leder till ökad metabolism, vilket dränerar fettcellerna som minskar i storlek.

Infrarött ljus

Det infraröda ljuset (IR) har en direkt och mycket positiv påverkan på muskler och leder. IR ökar syresättningen i cellerna samt ger en värmande effekt vilket lindrar smärta och stelhet i muskler och leder. Infrarött ljus stärker även elasticiteten i bindvävnaden samt ökar lymf- och blodcirkulationen. När man behandlar huden i exempelvis ansiktet med IR öppnas tilltäppta porer och grå och glåmig hy får en ny och finare lyster.

Vakuummassage

Vakuummassage lyfter, formar och masserar huden på både djupet och ytan. Massagen ökar blodcirkulationen som i sin tur leder ut slaggämnen från söndersprängda fettceller.

Mekanisk massage

Den mekaniska massagen jobbar djupgående på förtätad bindväv. De mekaniska massagerullarna förhöjer hudens cellgenererande aktivitet, vilket resulterar i att förtjockade fettdepåer dräneras ut.

Omorphia 20 har bland annat följande behandlingsområden:

• Minskning av omfång på exempelvis buk och lår (upp till 20 cm)
• Reduktion av celluliter
• Reduktion av dubbelhaka, gäddhäng och “lovehandles”
• Borttagning av besvärande fettdepåer
• Uppstramning av överflödig hud
• Lindring av muskel- och ledvärk
• Minskar mängden porer och ökar lyster i ansiktet

Hur många behandlingar krävs?

För att uppnå bästa resultat rekommenderas att boka en konsultation första gång. Därefter kommer terapeuten och kunden fram till det bästa tänkbara upplägget. Antalet behandlingar varierar och beror på kroppstyp och kostvanor.

Behandlingsresultaten påverkas också av faktorer som t.ex. hur och var fettet sitter bundet i bindväven. I allmänhet svarar kvinnor snabbare än män på behandling med Omorphia 20.

Före och efter behandling

För att bland annat hjälpa kroppen att transportera ut det frigjorda fettet är det viktigt att dricka rikligt med vatten i samband behandlingarna. Om det frigjorda fettet lagras eller förbränns beror på hormonet insulin. Därför vill vi att personer såväl före som efter behandling ska undvika snabba kolhydrater som höjer mängden av det fettlagrande hormonet insulin i blodet. Det är mest effektivt att kombinera ett minskat energiintag, i samband med behandlingarna, med lågintensiv träning till exempel stavgång eller promenader.

Jämförelse med plastikkirurgi och fettsugning

Kirurgiska ingrepp är alltid riskabla och innebär en viss konvalescenstid med begränsad rörlighet och arbetsförmåga. I värsta fall inträffar även oförutsedda komplikationer. För- och efterbehandling kan för vissa personer ibland upplevas så påfrestande att de måste sjukskriva sig.

Med Omorphia 20 uppnår du lika bra resultat som med fettsugning, men med mycket kortare eller ingen återhämtningstid. Behandlingar med Omorphia 20 ger till skillnad från fettsugning också ett väldigt jämnt resultat, utan att gropar och andra ojämnheter uppkommer.

Leverantör och skandinavisk agent för Omorphia 20 är Victus Clinic. Om Du vill läsa mer om Omorphia 20 eller om det senaste inom estetisk apparatur, så kan du besöka dem på www.victusclinic.se.

victus_clinic_logo